Blog

DÖRT YILIN SONUNDA

Sevgili Takipçiler,

Bundan tam dört yıl önce bir Leonardo da Vinci eseri üzerine yazdığım oldukça kısa bir inceleme yazısı ile başladı her şey. Bugün dört yılın sonunda sanat tarihinin 600 yıllık kısmını kapsayan, 5 ana dönemden, onlarca farklı akımdan tam 211 eser incelemiş olmanın sevinci ve gururu içindeyim.

Sanata dair gördüklerimi, okuduklarımı, ilgi duyduklarımı yazıya dökmek üzere yola çıktığımda bu kadar uzun bir vadeyi hiç düşünmemiştim. En başta iki yılllık kesintisiz bir projeydi aklımdaki. Her hafta bir yayın yapacaktım, yeni bir eser incelemesiyle. İki yılın sonuna sağ salim ulaştığımda bırakmak çok zor geldi, üçüncü seneyi bekledim. Üçüncü senenin sonunda ise dördüncüyü… 4 yıl gerçekten uzun bir periyottu, ve o zaman artık bu “küçük” sanat projem sonlanabilirdi. Son derece de kararlıydım üstelik.

Fakat, şimdi dört yılı tamamlamışken hala vazgeçemediğimi fark ediyorum. Hani derler ya “bu benim bebeğim gibi”; klişe ama, hissettiklerim bundan farksız, bırakırsam yetim kalacakmış gibi geliyor.

Öte yandan, sanata dair o kadar güzellik var ki hayran olunacak, takdir edilecek, incelenecek, paylaşılacak… Ve takipçilerimden aldığım mesajlar beni öylesine mutlu ediyor ki, bu güzellikleri insanlara ulaştırabildiğim için gurur ve mutluluk doluyorum… Bu durumda bırakmak nasıl mümkün olabilir?

Geri dönüp baktığımda Sanata Başla!’nın yıllar süren serüveninin beni bir blog yazarından bambaşka boyutlara taşıdığını görüyorum. Üçüncü yılın sonunda blogdan doğan Sanata Başla! Resim Analizi Atölyesi beni yıllardır ulaşmak istediğim sanatsever kitle ile buluşturdu. Son bir yıldır hem Rönesans, hem de Barok-Rokoko üzerine atölyeler yapıyorum. Siz takipçilerle ve sanata aşık insanlarla yüzyüze görüşebiliyorum artık. Bildiklerimi anlatıyorum, fikirler paylaşıyoruz, öğretiyorum, katılımcılardan öğreniyorum… İçimdeki sanat tutkusunu doyurmak, onu paylaştıkça büyütmekten büyük kıvanç duyuyorum.

Bu noktada bir süre hedefim yok. Elimden geldiğince aksatmadan bloga yazmayı ve onu canlı tutmayı planlıyorum. Maalesef her hafta düzenli yayın yapma şansım olmayabilir. Ama bir yandan gelecek projelerle sizleri heveslendirmek isterim: İngilizce sanat blogu, video blog gibi. Umarım bu yeni projeler de zamanla Resim Analizi Atölyeleri gibi blogdan çıkıp büyüyüp gelişen yeni projelere dönüşür.

Bu sefer uzun analizler, istatistikler yok mesajımda. Yalnızca teşekkür ederek bitireceğim. Blogumu okuduğunuz, yorumlar ilettiğiniz, atölyelerime katıldığınız ve birer sanat aşığı olduğunuz için… Her birinize ayrı ayrı müteşekkirim.

Hayat güzellikleri hakkıyla değerlendirebilmek için çok kısa, o yüzden karşınıza çıkan her güzelliği doya doya inceleyin ve takdir edin…

Sanat adına kesişen yollarda karşılaşmak dileğiyle

Özgün Yılmazok

15 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><strike><strong> 

error: Icerik kopyalanamaz!